Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε Δήμαρχο Σοφάδων και Αντιπεριφερειάρχη


      Τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη

 κ. Βασίλη Τσιάκο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του δραστήριου Συλλόγου της ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΠΟΧΩΡΙΤΩΝ για εθιμοτυπικούς λόγους και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία.

     Από τον Δήμαρχο ζητήθηκε η πληροφορία, πότε θα μπορούσαν κατά προσέγγιση οι πολιτιστικοί, οι αθλητικοί και οι άλλοι Σύλλογοι, να γνωρίζουν αφ’ ενός την πολιτική που θα ασκηθεί για την ανάπτυξη του αθλητικού και πολιτιστικού κινήματος της περιοχής και αφ’ ετέρου τις επιλογές υποστήριξης και χρηματοδότησης των φορέων, π.χ. με πληθυσμιακά κριτήρια, με κριτήρια δραστηριοτήτων, με τις κατηγορίες συμμετοχής στα τοπικά και άλλα πρωταθλήματα, κλπ., γιατί τα Δ.Σ. των ενεργών Συλλόγων στην αρχή κάθε νέου έτους προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους. Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι θα χρειαστούν ίσως και λίγοι μήνες για να προσδιοριστούν τόσο η πολιτική που θα ακολουθηθεί, όσο και τα κριτήρια κλπ., γιατί θα πρέπει να γίνουν πρώτα γνωστά και τα οικονομικά αποτελέσματα, για να παρθούν και οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

     Τα πράγματα ίσως είναι ακόμη δυσκολότερα απ’ ότι με την πρότερη κατάσταση, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης σε σχετικό ερώτημα, όταν του επισημάναμε ότι η Νομαρχία δεν είχε την δυνατότητα  χρηματοδότησης με Γραμμάτια Είσπραξης των Συλλόγων και την κατασκευή τέτοιων έργων, π.χ. αποδυτήρια γηπέδων. Όλα αυτά τα θέματα θα τα δούμε με το πλήρωμα του χρόνου τόνισε ο ΄΄δικός μας΄΄ άνθρωπος (Καρποχωρίτης και μέλος του Συλλόγου μας). Απ’ ότι διαφαίνεται θα περιμένουμε και εδώ κάποιους μήνες μέχρι ο νέος θεσμός να βρει τα βήματά του, αλλά εθελοντές είμαστε, Σύλλογοι είμαστε και όχι Κράτος. Θα περιμένουμε…

     Έγινε αναφορά και με τους δύο για την επικείμενη δενδροφύτευση στο υπό ανασύσταση ΄΄Οικολογικό Πάρκο΄΄ Καρποχωρίου την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος με την καθιέρωση της δημόσιας διαβούλευσης τρεις φορές το χρόνο, για την ανάδειξη χρονιζόντων προβλημάτων του Καρποχωρίου, όπως η εικοσαετής εγκατάλειψη του πάρκου, η μη αξιοποίηση της παραχωρηθείσας μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην Κτηνιατρική Σχολή, η αναδάσωση του Αναχώματος Καρποχώρι-Καρδίτσα, προβλήματα που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της καθημερινότητας αλλά και των φορέων που καλούνται να τα επιλύσουν. Η προσπάθεια αυτή που άρχισε πριν δύο χρόνια και πλέον μετρά αποτελέσματα, θα συνεχισθεί χωρίς εφησυχασμό από τον δραστήριο Σύλλογο, τόνισαν τα μέλη του, που έδωσαν από μία εφημερίδα των Απανταχού Καρποχωριτών (το πρώτο δοκιμαστικό φύλλο του περασμένου καλοκαιριού) σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη, με τις ομορφιές του χωριού και τους τύπους των ανακοινώσεων.

     Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια ο Σύλλογος, με την συνδρομή και χορηγία Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργάνωσε πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με Θέατρο, Καραγκιόζη, Αθλητικούς αγώνες, Δημόσια διαβούλευση και Αντάμωμα Καρποχωριτών.    

                        

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συλλόγου Δρακότρυπας Μουζακίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Δίνεται λύση σε ένα σοβαρό πρόβληαμ που απασχολεί πολλά χρόνια τους κατοίκους των Παραλίμνιων οικισμών της Λ. Πλαστήρα»