Ειδήσεις

Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε όλη την Καρδίτσα – Ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού


Τραγικές διαστάσεις λαμβάνουν όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην πόλη της Καρδίτσας με τους πληγέντες από το σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας του Ιανού να προσπαθούν να συμμαζέψουν ό,τι απέμεινε.

Και το πρωί της Δευτέρας, κάθε κομμάτι της πόλης θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο και παντού κυριαρχούσαν εικόνες απόλυτης καταστροφής.

Σπίτια και καταστήματα είναι ακόμα παραδομένα στις λάσπες και σε κάθε γωνιά υπάρχουν ολόκληρα «βουνά» από σκουπίδια με πράγματα και εμπορεύματα που έχουν αχρηστευτεί.

Έπιπλα και συσκευές, αγαθά και προϊόντα καταστημάτων, όλα μα όλα όλα παραδόθηκαν στη δίνη του κυκλώνα και τώρα πια έχουν καταστραφεί μαζί με τους κόπους και τα όνειρα των ιδιοκτητών τους.

Τζαμαρίες έσπασαν, μηχανήματα έχουν χαλάσει και παντού επικρατεί θλίψη και απόγνωση.

Όλοι είναι εκεί μαζεύοντας σκουπίδια και προσπαθώντας διαρκώς με λάστιχα και σκούπες να καθαρίσουν τους χώρους τους.

Όλο το κέντρο της πόλης έχει βιώσει μια πρωτόγνωρη καταστροφή και όλοι οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες δεν σταματούν να μετρούν απώλειες.

Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα δεν λειτούργησε τίποτα στο κέντρο, ούτε οι Τράπεζες που λειτουργούν στο κέντρο και υπήρχαν μόνον ελάχιστες εξαιρέσεις με περιπτώσεις καταστημάτων που είχαν ρεύμα και μπορούσαν να διαθέσουν κάποια αγαθά τροφοδοσίας (ψωμί και άλλα).

Από πολύ νωρίς, εξάλλου, ξεκίνησε και η επιχείρησης καθαριότητας της πόλης.

Το κέντρο ήταν κλειστό για να μπορέσει να γίνει σωστά καθαρισμός για τον οποίο επιστρατεύτηκαν υδροφόρες και μηχανήματα από τη γειτονική Λάρισα.

Η πόλη δοκιμάστηκε απίστευτα και βιώνει πραγματικά πρωτόγνωρες στιγμές, με ανυπολόγιστες ζημιές.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Τιμοθέου για τον Βαγγέλη Μπούτα
Επόμενο άρθρο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες από τον Ιανό – Όλα τα μέτρα