Ειδήσεις

Εκατοντάδες τα γράμματα των μικρών Καρδιτσιωτών προς τον Άη Βασίλη


Εκατοντάδες ήταν και φέτος τα γράμματα που έστειλαν οι μικροί Καρδιτσιώτες στον αγαπημένο τους Άη Βασίλη μέσω των ΕΛΤΑ. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι.
Τα παιδιά ξεκίνησαν να ταχυδρομούν τα γράμματά τους από τις αρχές Δεκέμβρη και όσο πλησιάζανε πλέον οι μέρες για την Πρωτοχρονιά η κίνηση ολοένα και αυξάνονταν.

grammata-2
Στο κεντρικό Ταχυδρομείο της Καρδίτσας επί της Κουμουνδούρου, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό δύο ειδικά κουτιά λήψης γραμμάτων για τον Άη Βασίλη που μέρα με την ημέρα γέμιζαν όλο και περισσότερο.
Οι επιστολές δείχνουν ότι τα παιδιά, μέσα στην ανεμελιά τους, δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστα από την οικονομική κρίση, από τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται σε πολλές χώρες, αλλά και από το δράμα των προσφύγων.

Η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη»

Κι όμως. Πάνω από 100.000 παιδιά στην Ελλάδα στέλνουν κάθε χρόνο γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία φροντίζουν το γράμμα αυτό να φτάσει. Η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» πραγματοποιήθηκε και φέτος. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, τα γραμματοκιβώτια του Άγιου Βασίλη, τοποθετημένα στις προσόψεις των Κεντρικών Καταστημάτων των ΕΛΤΑ, περίμεναν τα γράμματα μικρών και μεγάλων.
Ευχές που περιέχουν πολύχρωμες ζωγραφιές ρίχνονται στα ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτια που στήνονται τις γιορτινές μέρες, έξω από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας. Εκεί αναλαμβάνουν δουλειά οι εθελοντές εργαζόμενοι που διαβάζουν τα γράμματα, προσπαθώντας να απαντήσουν στα περισσότερα –αν όχι σε όλα.
Αυτός ο μοναδικός θησαυρός, προίκα 20 και πλέον χρόνων, συγκεντρώθηκε σε ένα λεύκωμα, που εξέδωσαν τα ΕΛ.ΤΑ., για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της αθωότητας, στον κόσμο του Άγιου Βασίλη.

Τρία ενδεικτικά γράμματα παιδιών

Ας δούμε όμως τρία ενδιαφέροντα γράμματα που έχουν στείλει παιδιά:
«Ήμουν καλό παιδάκι, αλλά όχι αγγελούδι. Μη με αδικήσεις και δε μου φέρεις δώρο. Θα κλαίω 2 μέρες».
«Που είσαι ρε κούκλε; Που χάθηκες; Φέρε και κάτι προς τα εδώ. Κανένα 500 ευρώ ας πούμε».
«Αη Βασίλη, αν τυχόν και δε δουλεύει το ανσασέρ, έλα με τις σκάλες».

Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια

Από την άλλη, υπάρχουν και τα λίγο … μεγαλύτερα παιδιά για τα οποία το να στείλουν ένα γράμμα είναι ένα αίτημα επικοινωνίας και μια επιθυμία να μιλήσουν.

grammata-3
Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια του Άγιου Βασίλη βρίσκονται τοποθετημένα στις προσόψεις όλων των κεντρικών καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων περιμένοντας τα γράμματα μικρών και μεγάλων.
Καθένας μπορεί, όμως, να παραδώσει το γράμμα του και στο πλησιέστερο κατάστημα των ΕΛΤΑ για να… ταχυδρομηθεί αρμοδίως.
Είναι η μοναδική επιστολή που παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ χωρίς γραμματόσημο. Αρκεί η ένδειξη «Για τον Αϊ – Βασίλη».

 

Προηγούμενο άρθρο Στην ουρά για να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. οι Καρδιτσιώτες
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη εποχιακού υπαλλήλου στο Δ. Αργιθέας