Ειδήσεις

Εκδήλωση ΓΑΚ: Οι αντιθέσεις στη γυναικεία φύση


Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στον μαγικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας, τιμήθηκε η γυναίκα ως μάνα, σύντροφος, αγωνίστρια… Η γυναίκα ως το άλλο μισό του ουρανού…

Η εκδήλωση που είχε απόλυτη επιτυχία και έτυχε θερμής αποδοχής του κοινού της πόλης πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Βασικό θέμα ήταν: «Οι αντιθέσεις στη γυναικεία φύση», με συνδιοργανωτές την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Καρδίτσας, το Κέντρο Γυναικών και ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.Την εκδήλωση πλαισίωσε η Παιδική Ορχήστρα του Πολυφωνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά που χάρισε όμορφες μουσικές στιγμές στο κοινό.

Βασικοί ομιλητές ήταν:Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βαϊοπούλου Μαρία που μίλησε για τα «Γυναικεία αντικείμενα από τη Νεολιθική μέχρι την ύστερη αρχαιότητα», η προϊσταμένη των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Καρδίτσας κ. Αγγελίνα Ελπινίκη με θέμα τις «Προσεγγίσεις της γυναικείας παραβατικότητας μέσα από τις αρχειακές συλλογές των ΓΑΚ», η ψυχολόγος κ. Ιωαννίδου Χάιδω και η εργασιακή σύμβουλος κ. Καραγεώργου Κωνσταντινιά που μίλησαν για την «Κοινωνική ένταξη και την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών που υφίστανται έμφυλη βία».

Ακολούθησε θεματική ξενάγηση και κοπή της βασιλόπιτας τηςΕφορείας Αρχαιοτήτων και του Συλλόγου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Την εκδήλωση τίμησανμε την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού κ.κ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, Βράντζα Παναγιώτα και Τσιάρας Κωνσταντίνος, ο δήμαρχος της πόλης κ. Αλεξάκος Φώτης, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Παπανούσκας Μιχαήλ και πλήθος συμπολιτών.

Θερμές ευχαριστίες για την ευγενική τους χορηγία στους: Seen Διαφημιστική, Θεόνη – Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Εκτυπωτική Καρδίτσας και Ηχητικά Βασίλης Τσικρίκας.

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή
Επόμενο άρθρο Να αποτρέψουμε την απειλή του πολέμου!