Ειδήσεις

Εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη των λαών


Συμπληρώνονται φέτος στις 9 Μάη 75 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών. Την συντριβή του ναζισμού-φασισμού με την αποφασιστική συμβολή του κόκκινου στρατού και των αντιστασιακών απελευθερωτικών δυνάμεων στις κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες. Μια επέτειο με τεράστιους συμβολισμούς, που η αστική ιστοριογραφία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που διαθέτει , προσπαθεί να υποβαθμίσει ή να αλλοιώσει το περιεχόμενό της. Γι΄ αυτό εξάλλου η ιμπεριαλιστική ΕΕ γιορτάζει την 9 Μάη σαν μέρα της Ευρώπης , επιδιώκοντας να παραδοθεί στη λήθη και να μην διδάσκονται στις νέες γενιές αξίες και ιδανικά που ενέπνευσαν τους μαχητές του αντιστασιακού κινήματος. Να μη προβληματίζονται οι λαοί πως στα σημερινά αδιέξοδα του καπιταλισμού και στη θεοποίηση του κέρδους και της εκμετάλλευσης που τροφοδότησαν το φασισμό,  υπάρχει   και ο δρόμος της αυτοθυσίας της συλλογικότητας, ο δρόμος  της σοσιαλιστικής κομμουνιστικής οικοδόμησης.  , της κοινωνίας της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Συμπληρώνονται ταυτόχρονα 73 χρόνια από τη μέρα που Βαγγελίτσα Κουσιάντζα,  η κομμουνίστρια δασκάλα από τον Παλαμά  και μαχήτρια του ΔΣΕ άφηνε την τελευταία πνοή της στην Ξηριωτισσα της Λαμίας , εκτελεσμένη με τους συντρόφους της από τα φασιστικά βόλια γιατί πάλευε για μια τέτοια κοινωνία

Η ΤΕ του ΚΚΕ και το ΤΣ της  ΚΝΕ Καρδίτσας , τιμώντας τη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην αντιφασιστική νίκη των λαών, θα πραγματοποιήσουν συμβολική  εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, μπροστά στην τιμητική πλακέτα μνήμης στη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, το Σάββατο 9 Μάη στις 6,30 μμ.

 Ομιλητές θα είναι ο Πάνος Τζόκας, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και ο Αποστόλης Σκούφης, μέλος του ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συντριπτικό χτύπημα στα ΕΠΑΛ – Αποκλεισμός μαθητών
Επόμενο άρθρο Μεγάλη η ανταπόκριση στην αιμοδοσία του Χαμόγελου του Παιδιού