Ειδήσεις

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας


Στις 24 Οκτωβρίου 2016 στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Παγκόσμια  Ημέρα κατά της  Παχυσαρκίας.

Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσία όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Στους τοίχους αναρτήθηκαν αφίσες,  που εκπονήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου. Κατά τη  διάρκεια της εκδήλωσης με τη χρήση διαφανειών και  video  παρουσιάστηκαν πληροφορίες για την έννοια της παχυσαρκίας, για τους κινδύνους  που προκύπτουν στην υγεία παχύσαρκων ατόμων, για τους  παράγοντες  που οδηγούν στην παχυσαρκία. Τονίστηκε η σημασία της Μεσογειακής διατροφής, η σπουδαιότητα του σωστού πρωινού και των υγιεινών σνακ στο σχολείο και η αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης. Η προετοιμασία και ο συντονισμός έγινε από την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Τσιαντή Αναστασία και παρουσιάστηκε από δύο μαθήτριες του Γ4 τμήματος του σχολείου.

Η Δ/νση και το προσωπικό του σχολείου θεωρούν ότι παρόμοιες εκδηλώσεις προάγουν τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου και συμβάλλουν στη διαμόρφωση σωστών διατροφικών και υγιεινών συνηθειών στους μαθητές και μελλοντικούς πολίτες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Σ.Ε.Α.Ν Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Επικίνδυνες αλήθειες!