Ειδήσεις

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας


Με τη συγκίνηση να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που φέτος αφιερώθηκε στη προσφυγικό . Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, μοιράστηκαν με δικούς τους στίχους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα της προσφυγιάς, του πολέμου, της ειρήνης, της ασφάλειας. Τα τραγούδια από τη χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου, υπό την διεύθυνση της μουσικού Κωνσταντίνας Εγγλέζου πλαισίωσαν μελωδικά την εκδήλωση.

Τα έργα που κατατέθηκαν, αναρτήθηκαν στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου δημιουργώντας ένα τεράστιο κολάζ εικόνων και ποιημάτων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Ντάμπλια και παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας , ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ηρακλής Τσιάμαλος, η Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Πασχαλίνα Κόζυβα, ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλειος Μέλλος, ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Κωτούλας, ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μεγάλος αριθμός παιδιών.

Όλα τα ποιήματα που παρουσιάστηκαν ή στάλθηκαν, θα αποτελέσουν τα περιεχόμενα ηλεκτρονικού βιβλίου που θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Λιτανεία της κάρας του Αγίου Σεραφείμ στο Αγναντερό
Επόμενο άρθρο Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν οι Άγιοι Θεόδωροι στο Μουζάκι