Ειδήσεις

Εκδήλωση για τη συμβολαιακή μελισσοκομία


 

Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής,  στο Ξενοδοχείο Κιέριον η ετήσια συγκέντρωση της εταιρείας ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ και της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗ – Α.ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ με τους συνεργάτες μελισσοκόμους της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 70 επαγγελματίες μελισσοκόμοι της περιοχής μας που πουλάνε το μέλι τους στην Μελισσοκομική εταιρεία Αττικη με τον σταθμό συγκέντρωσης μελιού που βρίσκεται στις Σοφάδες στην εταιρεία Ευαγγελόπουλος ΑΕΒΕ.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και το ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στα πλαίσια της συνεργασίας με το πιλοτικό πρόγραμμα της συμβολαιακής Μελισσοκομίας πού έτρεξε πρώτη φορά πέρυσι και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση του, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους μελισσοκόμους και έγινε αναφορά και στην υποστήριξη των σχεδίων βελτιώσεων των τοπικών παραγωγών ώστε να στηριχθεί και να εκσυγχρονιστεί περισσότερο ο κλάδος της μελισσοκομίας.

Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε ιδιαίτερα το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρουσιάζει η περιοχή μας στην παραγωγή μελιού συνδυάζοντας τόσο τον ορεινό όγκο παράγοντας εξαιρετικές ποικιλίες μελιού που μάλιστα έχουν μεγάλη ζήτηση όχι μόνο στην Ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές του εξωτερικού , όσο και πεδινό τμήμα του νομού που μπορεί να παράγει πολύ καλής ποιότητας ανθόμελα. Ο συνδυασμός της μελισσοκομικής παράδοσης – παραγωγής υψηλής ποιότητας μελισσοκομικών εφοδίων – ζήτηση από την Μελισσοκομική εταιρεία Αττική που ξεπερνάει κατά πολύ την υπάρχουσα παραγωγή μελιού της περιοχής – χρηματοδοτική στήριξη με την συμβολαιακή Μελισσοκομία συγκροτούν όλες εκείνες τις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η μελισσοκομία στην περιοχή μας.

 

Προηγούμενο άρθρο O Δημήτρης Σιούφας για το έργο ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Νομού
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος