Ειδήσεις

Εκδήλωση για τις εξωτερικές ξύλινες και μικτές κατασκευές


Τη Δευτέρα 06-11-2017, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Γ. Μαντάνη οργανώθηκε στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, εκδήλωση / happening σχετική με τις εξωτερικές ξύλινες και μικτές κατασκευές, και ειδικότερα με τις παιδικές χαρές.

Στα πλαίσια του κατ’ επιλογήν μαθήματος «Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ.» φιλοξενήθηκε στο τμήμα ΣΤΞΕ η εταιρεία κατασκευών Ηλιαχτίδα από την Αθήνα (http://www.iliachtida.com/el/), με προσκεκλημένο τον κο. Αθανάσιο Μασούρα, απόφοιτο του τμ. ΣΤΞΕ (βασικό σχεδιαστή της εταιρείας). Παρουσιάστηκαν τεχνικές εισηγήσεις σε θέματα τεχνολογικά-σχεδιαστικά, και τεχνικών προδιαγραφών που διέπουν τα έργα των παιδικών χαρών. Την εκδήλωση που έτυχε θερμής υποδοχής από περίπου 50 φοιτητές, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Αντ. Καραγεώργος, καθώς και μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος, ήτοι οι κ.κ. Ι. Παπαδόπουλος, Γ. Νταλός, Γλ. Καραγκούνη, Ι. Ντιντάκης, Αθ. Μακρής, Κ. Νινίκας, Σωτ. Φερφυρή, στην αίθουσα Α’ του νέου κτιρίου. Η συμμετοχή τους βοήθησε να γίνει μία παραγωγική εν γένει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων — βλ. παρουσίαση: https://www.teilar.gr/dbData/ProfAnn/profann-c4bacf26.pdf (του κ. Αθ. Μασούρα).

Σημειωτέον, η εν λόγω εταιρεία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορία κατασκευών αστικού εξοπλισμού (μικτές κατασκευές ξύλου-μετάλλου κ.α.) και εξοπλισμού παιδικών χαρών, διαθέτει πλήρη μονάδα μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων, ενώ έχει ως έδρα το Αιγάλεω. Η εταιρεία ενδιαφέρεται να απασχολήσει τελειόφοιτους φοιτητές του τμ. ΣΤΞΕ, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου
Επόμενο άρθρο Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη