Εκδήλωση για τον διαβήτη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας


Η παγκόσμια ημέρα διαβήτη, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοέμβριου, θεσπίστηκε το έτος 1991 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σακχαρώδους Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, αλλά και των πολιτικών φορέων για αυξανομένη απειλή της νόσου.

Συμφώνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προ λίγων ημερών, περισσότεροι από 400 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια. Στην Ελλάδα, αντίστοιχα, περίπου ένας στους δέκα ενήλικες πάσχει από ΣΔ με ολοένα αυξητική τάση. Βασικό θέμα της φετινής καμπάνιας είναι η προώθηση και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και πως μια τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να επιδράσει τόσο στην πρόληψη, όσο και στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της συγκεκριμένης καμπάνιας η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας διοργανώνει την Τέταρτη 18 Νοέμβριου στις 12:00 ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με τη συμμετοχή των ιατρών Παθολόγων- Διαβητολόγων του Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου μας κα Αλμανίδου Όλγα και κο Χαχόπουλο Αθανάσιο και ομιλητές τον κο Γκιζλή Βασίλειο, Γ.Ι. του Κ.Υ. Μουζακίου- Μον. Τεχν Νεφρου και τον κ. Μπέλλο Γεώργιο, Διευθυντή του Κ.Υ. Κορωπίου.

Προηγούμενο άρθρο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» στο Μαυρομμάτι
Επόμενο άρθρο Μουζάκι – Πύλη συνεχίζεται η συνεργασία