Εκδήλωση για το παιδί και το βιβλίο στον Παλαμά Καρδίτσας


Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου) εκδήλωση για το παιδί και το βιβλίο, η οποία απευθύνεται σε γονείς, εκπ/κούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τα Δημοτικά Σχολεία του Παλαμά (1ο, 2ο & 3ο), τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων/Κηδεμόνων και τη Σχολική Σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Καρδίτσας.

Με οδηγούς δύο παιδιά, την Ερασμία και τον Έραλντ (ήρωες του βιβλίου της Ελένης Αναστασοπούλου με τίτλο “Το μυστικό της Ερασμίας και του ΄Εραλντ), θα ταξιδέψουμε με τα φτερά της φαντασίας και τη δύναμη του παραμυθιού, θ` ανακαλύψουμε «κρυμμένα μυστικά» που ίσως μας φανούν χρήσιμα στην πραγματικότητα που ζούμε, θα μιλήσουμε για παραμύθια και αληθινές ιστορίες, για το παιδί και το βιβλίο… για την ανάγκη προώθησης της φιλαναγνωσίας.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Ελένη Αναστασοπούλου, Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας, με την ιδιότητά της ως συγγραφέα.

Θέμα της ομιλίας της θα είναι:

«Το μυστικό της Ερασμίας και του Εράλντ». Με αφορμή ένα παραμύθι μιλάμε για τα παιδιά μας

Θα συζητηθούν θέματα ορίων, στόχων και γενικότερης συμπεριφοράς των παιδιών. Θα αναδειχθεί η σημασία της φιλαναγνωσίας και η συμβολή του παραμυθιού στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή.

Την εισαγωγική εισήγηση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει η Παναγιώτα Ντιβέρη, Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ/σης Καρδίτσας.

Τέλος, η εκδήλωση θα έχει την υποστήριξη και τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου «Απόπειρα» του Ηλία Μπαρτζιώκα.

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας από τη Eurobank
Επόμενο άρθρο Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Μάθε μπριτζ