Ειδήσεις

Εκδήλωση για το 12ο Συνέδριο ΟΓΕ και γιορτή για τα παιδιά


Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας οργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στο καφέ «ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΑΤΙ», για το 12ο συνέδριο της ΟΓΕ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άνοιγμα της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Κλεοπάτρα Ζούκα που καλωσόρισε από μέρους του ΔΣ, τις γυναίκες, τις ευχήθηκε για τις γιορτινές μέρες που έρχονται και τις κάλεσε να συμμετέχουν στους αγώνες που θα αναπτυχθούν για να αντιμετωπιστοεί η επίθεση από τις πολιτικές που  εφαρμόζονται, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και θα ενταθούν.

Στη συνέχεια η Αργυρώ Χαλάτση μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, παρουσίασε  τα στατιστικά στοιχεία της συμμετοχής των γυναικών, το περεχόμενο της εισήγησης και τα συμπεράσματα από τις ομιλίες  των συνέδρων. Παρουσίασε ακόμα τις αποφάσεις του 12ου συνεδρίου της ΟΓΕ και την 5 μηνη καμπάνια που  αποφασίστηκε να αναπτυχθεί με θέμα την εργασική ζούγκλα, την μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο. Τέλος κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: «Αγαπητές συναγωνίστριες

Το κίνημα μας βγαίνει πιο δυνατό από το συνέδριο. Μας εξοπλίζει με περισσότερη δύναμη για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών.  Για να μπορέσουμε οι χιλιάδες Ογεδίτισσες να εμπνεύσουμε τις γυναίκες που βρίσκονται ακόμα μακριά από την κοινωνική δράση. Έχουμε οδηγό μας τη γνώση και την ιστορία μας. Κινητήρια όμως δύναμη είναι η ανάγκη μας να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή εμείς και τα παιδιά μας. Η ευθύνη μας για τα χρόνια που έρχονται είναι να κάνουμε πράξη το σύνθημα του συνεδρίου : Να βγάλουμε μπροστά στον αγώνα τη γυναίκα, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση  και καταπίεση.»

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που φέτος ήταν αφιερωμένη στα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο.

Τα παιδιά παρουσίασαν παντομίμα με θέμα «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ», απήγγειλαν το ποίημα:«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΑΜ»που μιλάει για τα παιδιά της Συρίας,και τραγούδησαν το παιδικό τραγούδι του Γ. Χαρούλη «ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Με το τέλος της γιορτής  μοιράστηκαν  πανέμορφα  δώρα, τραγουδήθηκαν τα κάλαντα και τα παιδιά ευχήθηκαν για τις γιορτές  σε όλους: ΕΙΡΗΝΗ-ΧΑΡΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ήταν ένα απόγευμα που τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους χάρηκαν αλλά και σκέφτηκαν με αγάπη τα παιδιά του πολέμου, τα προσφυγόπουλα όπου αφιέρωσαν και την γιορτούλα τους..

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο της Τ.Κ. Καλλιφωνίου
Επόμενο άρθρο Τελευταία Παράκληση στην Παναγία Βασίλισσα για το 2016