Εκδήλωση με θέμα: «Εθισμός στο διαδίκτυο. Τι πρέπει να γνωρίζουμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί»


Στη βιβλιογραφία, ως εθισμός στο Διαδίκτυο αναφέρεται μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, προτάθηκε ως όρος πρώτη φορά από τους επιστήμονες το 1995 και έγινε ευρύτερα γνωστός πολύ γρήγορα με τις έρευνες που ακολούθησαν. Σύμφωνα με μια προσέγγιση ως εθισμός στο διαδίκτυο αναφέρεται «η καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου και ο εκνευρισμός ή δυσθυμική συμπεριφορά που παρουσιάζεται κατά τη στέρησή της». Δεν έχει επισήμως αναγνωρισθεί ως κλινική οντότητα παρά μόνο σε λίγες χώρες της Ανατολικής Ασίας και αποτελεί μια κατάσταση που προκαλεί σημαντική έκπτωση στην κοινωνική και επαγγελματική ή ακαδημαϊκή λειτουργικότητα του ατόμου. Η εξάπλωση του φαινομένου είναι παγκόσμια και αφορά όλες τις ηλικιακές και τις κοινωνικές ομάδες. Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας όλο και συχνότερα καλούνται να προσεγγίσουν θεραπευτικά άτομα με προβληματική χρήση του Διαδικτύου. Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχε και συντόνισε ο Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων κ. Σιώμος Κωνσταντίνος κατέδειξαν τη σημασία της γονικής μέριμνας και φροντίδας στο φαινόμενο αυτό. Ο κ. Σιώμος, που είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, είναι προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης , η οποία θα γίνει την Παρασκευή 29/11/2013 και ώρα 10:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Καρδίτσας και τη Σχολική Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου.

Καλούνται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς εκπαίδευσης, ψυχικής υγείας, κοινωνικής συμπεριφοράς, χρήσης διαδικτύου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Δεύτερη αγορά με ΑΛ.Μ.Α
Επόμενο άρθρο Άδειες λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων