Ειδήσεις

Εκδήλωση – ομιλία του ΣΕΑΝ για το ΟΧΙ του ΄40


Εκδήλωση – ομιλία διοργανώνει ο ΣΕΑΝ Καρδίτσας με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Ζούκα και θέμα «Το ΟΧΙ του ΄ 40 Απαρχή μιας Εποποιίας με Παγκόσμια Αναγνώριση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 11.00π.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

 

Βιογραφικό του κ. Ζούκα

Ο Στρατηγός Ζούκας γεννήθηκε  στο Καταφύγιο Καρδίτσης.  Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και αποφοίτησε το έτος 1973 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.   Αποφοίτησε πρώτος ή μεταξύ των τριών πρώτων από όλα τα Ελληνικά σχολεία επαγγελματικής εξέλιξης (Βασικό Τμήμα Σχολής ΠΖ, Προκεχωρημένο Τμήμα Σχολής ΠΖ, Σχολή Πολέμου, Σχολή Εθνικής Άμυνας.).

Αποφοίτησε από Σχολείο των ΗΠΑ σχετικό με τα όπλα μαζικής καταστροφής, με άριστη επίδοση.   Αποφοίτησε από το Βασιλικό Κολέγιο Στρατηγικών Σπουδών του Λονδίνου, με ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση από τους Άγγλους.   Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ομιλεί την Αγγλική.   Διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία, καθόσον διοίκησε όλα τα Κλιμάκια Διοικήσεως, από Διμοιρία μέχρι και Σώμα Στρατού. Τρεις εκ των διοικήσεων που άσκησε ήταν στον Έβρο.

Κατά την τελευταία διοίκησή του ( Γ΄ΣΣ/ΝDC–GR), σημαντικός αριθμός εκ των υφισταμένων του ήταν αλλοδαποί αξιωματικοί (Ευρωπαϊκών χωρών και Τουρκίας).   Διοίκησε τη μεγαλύτερη δύναμη που έστειλε ποτέ η χώρα στο εξωτερικό (Ταξιαρχία στο Κόσοβο).   Διαθέτει μεγάλη ΝΑΤΟϊκή εμπειρία αφού: Υπηρέτησε 3 χρόνια στο ΝΑΤΟ, στο Κόσοβο συμμετείχε σε ειρηνευτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, χειρίστηκε από Ελληνικές θέσεις πολλά ΝΑΤΟϊκά θέματα και διοίκησε ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (Γ’ΣΣ/NDC-GR). Επίσης έχει βαθιά γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος.

Προήδρευε για ένα έτος επιτροπής αμυντικών θεμάτων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (EYROLONGTERM-LAND), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσοτέρων από δεκαπέντε χωρών.

Μετά την αποστρατεία του, έγινε μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών(ΕΛΕΣΜΕ), της Φιλοπτώχου Αδερφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Φίλων του Αγίου Όρους. Επίσης  δίνει διαλέξεις σε διάφορες σχολές (στρατιωτικές και μη), καλείται ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά  και συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις επί εθνικών και διεθνών θεμάτων.   Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου:’’ Αναμνήσεις  από τη  διαδρομή  ενός  Στρατηγού’.’   Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Κουκουρίκου (καθηγήτρια Αγγλικών στην Ανώτατη  Εκκλησιαστική Ακαδημία  Θεσσαλονίκης) και

έχουν μία κόρη (Μαρία-γιατρό) και ένα γιο (Νίκο-ελεύθερο επαγγελματία).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βαρύ και επικίνδυνο για τον ελληνικό λαό το φορτίο από τις ΗΠΑ
Επόμενο άρθρο Πληρωμή αποζημιώσεων αύριο από τον ΕΛΓΑ