Εκδήλωση στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τη διαβήτη


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας την Τετάρτη 18/11/2015 ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τη διαβήτη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Διοικητής του Νοσοκομείου κα Δάλλα Κωνσταντία, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κος Κόγια Ιωάννης και ο Υποδιευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας κος Νάνος Παναγιώτης.

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκε η λειτουργία του Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου από την κα Αλμανίδου Όλγα, Παθολόγο- Διαβητολόγο και αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός πρωινού ωραρίου ξεκινάει και απογευματινή λειτουργία του ιατρείου. Ο κος Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός Ιατρός με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη αναφέρθηκε στα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη καθώς και στο σημαντικό ρόλο της άσκησης στην πρόληψη και διαχείριση της νόσου. Ο κος Μπέλλος Γεώργιος, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κορωπίου και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη διατροφή και τον καθοριστικό της ρόλο στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση ρυζιού σε απόρους του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» στην πόλη της Καρδίτσας