Ειδήσεις

Εκδήλωση-συνάντηση της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Η Αθηνά


Άλλη μια αξιόλογη εκδήλωση οργάνωσε η Λαϊκή Βιβλιοθήκη «Η ΑΘΗΝΑ»  το απόγευμα  του περασμένου Σάββατου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μια νύχτες» του Ισίδωρου Ζουργού.

Το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης είχε την ευκαιρία  να συζητήσει για πλευρές του έργου  με τον  ίδιο τον συγγραφέα και να αποκρυπτογραφήσει   αθέατα σημεία της πραγματικά συναρπαστικής γραφής του.

Ο  Ι.Ζουργός με απλό και κατανοητό τρόπο έδωσε τη δυνατότητα, σε ένα κοινό με υψηλές απαιτήσεις, να διεισδύσει  μέσα από την πλοκή και τη μυθοπλασία σε βαθύτερα στοιχεία του αφηγηματικού λόγου. Να προσεγγίσει μια ολόκληρη ιστορική περίοδο της Θεσσαλονίκης και να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των ανθρώπινων χαρακτήρων όπως αυτή καθορίστηκε από την αλληλουχία των γεγονότων της συγκεκριμένης περιόδου.

Αναδείχτηκε η ανάγκη συνέχισης τέτοιου είδους εκδηλώσεων και ήδη ανακοινώθηκε η επόμενη συνάντηση-συζήτηση με τον συντοπίτη συγγραφέα  Χρυσόστομο Τσαπραϊλη για το βιβλίο του «Παγανιστικές δοξασίες της θεσσαλικής επαρχίας».

Προηγούμενο άρθρο Έντονη κοινωνική δράση είχε το Φεβρουάριο ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες