Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας στο Παυσίλυπο


Βαδίζουμε στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη με ένα βασικό ερώτημα: Μέσα από ποιό δρόμο μπορούμε να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια, να δυναμώσουμε την αντίσταση ενάντια σε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κάλπες και επιχειρήσει να τα εφαρμόσει.

Έξι μήνες «διαπραγματεύσεις» και η μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος μας έδειξαν ότι: ευρωζώνη και ΕΕ σημαίνουν μνημόνια.

Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας:Από τη μια, ο δρόμος της βαρβαρότητας των μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας. Είναι ο δρόμος της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος, που εκβίαζε για τα ΝΑΙ.

Από την άλλη, ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο. Είναι ο δρόμος των εργαζόμενων, της νεολαίας, της φτωχολογιάς που ψήφισε μαζικά ΟΧΙ.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που με τους αγώνες του έδιωξε τους Σαμαρο-Βενιζέλους, και οι λαϊκές δυνάμεις που πάλεψαν για το περήφανο «ΟΧΙ», θα δώσουν τη μάχη για να μην μετατραπεί η πίκρα και η οργή σε απογοήτευση και αποχή, αλλά σε νέα αντίσταση και μια αριστερά που δεν θα υποταχθεί.

Στις εκλογές παλεύουμε:

  • Να βγει αποδυναμωμένο το στρατόπεδο του νέου Μνημονίου. Να καταδικαστούν αποφασιστικά όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) και οι φασίστες της «Χρυσής Αυγής». 

  • Να γίνει πιο δυνατό το ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Να ενισχυθεί η Αριστερά της ανατροπής, του αγώνα κατά της ΕΕ, της αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Να ενισχυθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

  • Κατάργηση όλων των μνημονίων, νέων και παλιών.

  • Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, δουλειά στους ανέργους, δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Να χάσει πλούτο, προνόμια και εξουσία το κεφάλαιο.

  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

  • Παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους. Αυτό το χρέος ούτε είναι δικό μας είναι, ούτε ποτέ μπορεί να ξεπληρωθεί. Δεν διαγράφεται με «διαπραγμάτευση», αλλά με μονομερείς ενέργειες.

  • Έξοδος από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ. Να πάρουμε από τα χέρια των τραπεζιτών της Φρανκφούρτης τον έλεγχο του νομίσματος και του τραπεζικού συστήματος για να τελειώνουν οι εκβιασμοί τους.

  • Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αγώνας για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή μας. Πάλη ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τις νέες αμερικάνικες βάσεις. Έξοδος από το ΝΑΤΟ.

  • Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο», να διαλυθεί η Φρόντεξ, να καταργηθεί το «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ.

  • Ισόβια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι «πατριωτική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», αλλά υπηρέτες του συστήματος.

  • Για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας.

  • Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες που με όπλο το μνημόνιο θέλουν να συγκεντρώσουν την γη. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών και των μικρομεσαίων από την φορολεηλασία και την επέλαση των πολυεθνικών.

Την απάντηση θα δώσει το εργατικό κίνημα και ο οργανωμένος λαός!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι δύναμη:

  • του αγώνα, του κινήματος, της μάχης

  • της αντικαπιταλιστικής διεξόδου και προοπτικής.

  • της ενότητας. Που προτείνει και παλεύει για ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής

Προεκλογική εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτων αγωνιστών το Σάββατο 12/9 στις 20.00 στο θεατράκι της πλατείας Παυσιλύπου-Πλαστήρα, 

με ομιλητή τον Αντώνη Δραγανίγο, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού.

(Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παυσίλυπο)

Προηγούμενο άρθρο Ο Δημ. Σιούφας για το θάνατο του Λ. Κανελλόπουλου
Επόμενο άρθρο Το ΚΚΕ Καρδίτσας για τη νέα σχολική χρονιά