Ειδήσεις

Εκδήλωση της ΕΛΜΕΚ για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε να συνδιοργανώσει με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλαστήρας», εκδήλωση – ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Είναι ένα καίριο ζήτημα που αφορά όλους τους συναδέλφους μας, είτε αυτοί είναι ενεργοί στην υπηρεσία, είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ειδικός στα θέματα αυτά εκπαιδευτικός κος Γιάννης Μπαλάγκας. Συνδικαλιστική άποψη επί του καίριου αυτού θέματος θα εκφέρει ένα μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο αναψυκτήριο «Παυσίλυπο» του Δήμου Καρδίτσας στις 10:30 το πρωί.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του Νομού μας να προσέλθουν στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο για τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανελέητη ολομέτωπη πολιτική που αποδομεί καθημερινά κάθε έννοια κράτους δικαίου και πρόνοιας.

Καθημερινά αποψιλώνονται δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες του κινήματος των εργαζομένων ενάντια στο δεσποτισμό της εκάστοτε εργοδοσίας. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη ο κόσμος της εκπαίδευσης, ως πυλώνας της Ελληνικής κοινωνίας, ορθώνει το ανάστημά του σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πολιτικής που υλοποιείται ως απόρροια των υπογραφέντων μνημονίων και αποτροπής της διαφαινόμενης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς που θα σημάνει τη φτωχοποίηση της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι συνάδελφοι να συνειδητοποιήσουν ότι με πάνδημες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, μπορούν να αποτραπούν και να ανατραπούν  οι μνημονιακές πολιτικές που θίγουν το βιοτικό επίπεδο των εκπαιδευτικών.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016.

 

Προηγούμενο άρθρο Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο οργάνωσε το Κ.Π.Ε. Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ν.Δ. στους Δ. Αργιθέας, Παλαμά, Πλαστήρα και Σοφάδων