Εκδήλωση της Καρ.Πό.Σ στο Ξινονέρι για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών


Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ πραγματοποίησε την πρώτη μετεκλογική της εκδήλωση την Πέμπτη 10/7 στο Ξινονέρι του Δ.Δ. Μητρόπολης, με θέμα την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στην πλατεία του χωριού προβλήθηκαν ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΔΕΗ και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα θέματα αυτά, αλλά και με ζητήματα της επικαιρότητας. Οι κάτοικοι του χωριού που παραβρέθηκαν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εκποίηση των δημόσιων αγαθών και τον τρόπο που επηρεάζει την καθημερινότητά τους.

Τη βραδιά προλόγισαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης της Καρ.Πό.Σ. Βάιος Βαρελάς και το μέλος της Δημοτικής Κίνησης Παύλος Μπεμπές, ενώ σχετική εισήγηση σχετικά με το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» έκανε το μέλος της Δημοτικής Κίνησης Ρένα Παλιούρα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά μέλη της Δημοτικής Κίνησης και ο απερχόμενος πρόεδρος της Τ.Κ. Ξινονερίου Κωνσταντίνος Βασιλάκος.

Η «Καρδίτσα Πόλις της Συλλογικότητας (Καρ.Πό.Σ)» δηλώνει ότι θα έχει συνεχή παρουσία με εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν τους πολίτες, τόσο στην πόλη όσο και στα υπόλοιπα χωριά των Δ.Δ. του Δήμου Καρδίτσας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ανάδειξη καίριων θεμάτων μέσω διαφόρων δράσεων, που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών.

Παράλληλα, βασική επιδίωξη της Καρ.Πό.Σ. είναι η ανάπτυξη διαύλων πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων της πόλης και των χωριών, ώστε να αμβλυνθεί ο διαχωρισμός μεταξύ πόλης και υπαίθρου.

Δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε συμμέτοχοι, μαζί με τους πολίτες, στην πρώτη γραμμή, μπροστά σε κάθε κίνδυνο και ενάντια σε πρακτικές που καταλύουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Στη φάση υλοποίησης το 22ο διθέσιο νηπιαγωγείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πήγε να βγάλει άδεια παραμονής με πλαστά χαρτιά