Ειδήσεις

Εκδήλωση τιμής για τον Νικόλαο Πλαστήρα


Τη διοργάνωση εκδήλωσης τιμής για τον συμπατριώτη μας, Στρατηγό και πρωθυπουργό της Ελλάδας ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, συναποφάσισαν φορείς του νομού, για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή το απόγευμα, στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών στη σύσκεψη συμμετείχαν: Από την Ιερά Μητρόπολη ο π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Μάτας Γεώργιος, από τους Δήμους Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα οι αντιδήμαρχοι κ. Ψημμένος Κων/νος και Γώγουλος Γεώργιος, από την Ελληνορωμαϊκή Πάλη ο κ. Λάππας, από την ποδοσφαιρική ομάδα «Πλαστήρα» ο κ. Τσίλιας Κων/νος, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης ο πρόεδρος κ. Θεολόγης Στέφανος, από την Ραδιολέσχη Ταξί «Νικ. Πλαστήρα» ο πρόεδρος κ.Κούρτης Χάρης και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης κ. Τσαντήλας Β., κ. Καραντάνας Γιάννης και κ. Κουτής Γιάννης.

Μετά από σύντομη εισήγηση του προέδρου της Ένωσης κ. Τσαντήλα για την προσωπικότητα και προσφορά του Νικολάου Πλαστήρα, στον Στρατό,τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, στην Ελλάδα και το νομό Καρδίτσας, κύρια με την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών και απόδοσή τους στους καλλιεργητές του κάμπου, και την ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση με σεβασμό λιτής εκδήλωσης, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου που θα περιλαμβάνει: Δοξολογία στον αρχιερατικό Ναό Αγίου Κων/νου & Ελένης, σύντομη ομιλία και πομπή έως τον έφιππο ανδριάντα του Στρατηγού στην ομώνυμη πλατεία με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, απόδοση τιμών από τη φιλαρμονική του Δήμου και άγημα του Στρατού και των Σωματείων με την επωνυμία «Νικόλαος Πλαστήρας».

Το τελικό πρόγραμμα θα καταρτιστεί με την συνεργασία των φορέων.

Είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντική η συναπόφαση των φορέων για την καθιέρωση εκδήλωσης στον ΑΞΙΟ της πατρίδας ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

Ο πατριωτισμός, η τιμιότητα και ανιδιοτέλεια του Νικόλαου Πλαστήρα, είναι Αξίες προς παραδειγματισμό στην σημερινή εποχή.

Μια ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ψημμένος, ότι επίκειται η τοποθέτηση της προτομής του Νικόλαου Πλαστήρα που έχει αποκατασταθεί στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τις νέες μορφές Συνεργατισμού
Επόμενο άρθρο Στήριγμα για τους αδύναμους Θεσσαλούς - Μέσω ΕΣΠΑ η λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων - Φαρμακείων