Εκδήλωση Nosmoke.gr για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


 «Όχι στο τσιγάρο, ναι στη ζωή!» είναι το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο Παυσίλυπο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαϊου με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να υπενθυμίζει τις βλαβερότατες συνέπειες του ενεργού και παθητικού καπνίσματος στον άνθρωπο. Την εκδήλωση διοργανώνει η κίνηση «Όχι στον Καπνό» – Παράρτημα Καρδίτσας της ΜΚΟ Nosmoke.gr, η οποία τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί διάφορες δράσεις στην περιοχή μας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το κάπνισμα, ενώ παράλληλα τονίζει την αναγκαιότητα της άμεσης εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς δημόσιους χώρους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Ομιλητές:

Δρ. Κωνσταντίνος Κωστίκας, ιατρός πνευμονολόγος-φυματιολόγος

«Κάπνισμα: Μια Παγκόσμια Επιδημία»

Αναστάσιος Σπυρίδης, σύμβουλος ορθομοριακής διατροφής

«Φυσικοί Τρόποι Διακοπής Καπνίσματος».

Ανάμεσα στις δύο ομιλίες θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένα Τσιγάρο Δρόμος» (σενάριο-σκηνοθεσία Πέτρου Κουμπλή & Έμυς Δημητρακοπούλου © 2006 ΕΡΤ) (σενάριο – σκηνοθεσία Πέτρου Κουμπλή / Έμυς Δημητρακοπούλου @ 2006 ΕΡΤ) και θα ακολουθήσει συζήτηση. (σενάριο – σκηνοθεσία Πέτρου Κουμπλή / Έμυς Δημητρακοπούλου @ 2006 ΕΡΤ) και θα ακολουθήσει συζήτηση. στο οποίο μέσα από αληθινές ιστορίες καταγράφονται και αποτυπώνονται τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη καθημερινότητα καπνιστών και μη καπνιστών, μετά την εφαρμογή απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους σε ορισμένα κράτη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το κάπνισμα προκαλεί το θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε ποσοστό τακτικών καπνιστών που αγγίζει το 42%!

«Όχι στο Τσιγάρο, Ναι στη Ζωή!»

Παυσίλυπο

2 Ιουνίου 2011, ώρα 20.00

Είσοδος ελεύθερη

http://www.nosmokekard.blogspot.com/nosmokekard@gmail.com

Προηγούμενο άρθρο Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και άρδευσης στο δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Τους μαθητές του 6ου και 20ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας συνάντησαν στη βουλή οι βουλευτές Καρδίτσας Σπ. Ταλιαδουρος και Μ. Θεοχαρη