Ειδήσεις

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας


Με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και την τοπική κοινωνία γενικότερα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το Μουσείο σε ένα κεντρικό φορέα πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, ξεκινούν το Σάββατο 11/6/2016 δύο περιοδικές εκθέσεις σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας με τοπικούς φορείς. Συγκεκριμένα:

Α. Έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές του εικαστικού εργαστηρίου GRANA-ZEI – Gizarte, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 11/6/2016 έως την Παρασκευή 1/7/2016.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11/6/2016 στις 18:30.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το εικαστικό εργαστήρι GRANA-ZEI – Gizarte και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Η είσοδος στην περιοδική έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του Μουσείου.

 

Β. Έκθεση εφημερίδων και περιοδικών συλλόγων και φορέων του Ν. Καρδίτσας, μέσα από τη δωρεά αρχείου του Παναγιώτη Νάννου στα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Καρδίτσας, στην αίθουσα υποδοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 11/6/2016 έως την Τρίτη 28/6/2016.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11/6/2016, ώρα 20:30.
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με έντεχνη μουσική από το μουσικό σύνολο “Local alarm” στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Η περιοδική έκθεση συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καρδίτσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Η είσοδος στην περιοδική έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του Μουσείου.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΑΠΗ Μουζακίου πηγαίνει Χαλκιδική
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα : ΣΥΡΙΖΑ και εξωτερική πολιτική…. καμία σχέση