Ειδήσεις

Εκδηλώσεις του ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων για την 3η Δεκέμβρη


Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το θέμα της συγκεκριμένης ημέρας είναι «η πλήρης συμμετοχή και ισότητα», η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών, απολαμβάνοντας συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, και έχοντας ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών, που προκύπτουν από την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη.

Με αφορμή λοιπόν την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και ευρύτερα, της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση,  το σχολείο μας το ΕΝ.ΕΕ.ΓΥ.Λ διοργάνωσε στο χώρο του δημοτικού γυμναστηρίου ορισμένες βιωματικές δράσεις και καλές συνεργατικές πρακτικές, κατανοώντας και ξεπερνώντας τις τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν σε πολλούς συνανθρώπους μας. Οι δράσεις των μαθητών μας βασίστηκαν σε αισθητηριακές, κινητικές δραστηριότητες, βασισμένες στην  ομαδοσυνεργατικότητα, στη συνοχή, στην αλληλοτροφοδότηση, στην αλληλοκατανόηση και στον αλληλοσεβασμό.

Κλείνοντας τα αυτιά τους κάποιοι προσπάθησαν να  διαβάσουν τα χείλη και τις εκφράσεις του πρόσωπου μιας εκπαιδευτικού,  να  περπατήσουν με κλειστά μάτια ανάμεσα σε εμπόδια, να βιώσουν την εμπειρία της μετακίνησης με αναπηρικό καροτσάκι, να μεταφέρουν την μπάλα, χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους σε συγκεκριμένο σημείο. Τέλος, μερικοί μαθητές μας παίζοντας παντομίμα, τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν εκ των εσω, τις δυσκολίες της αλαλίας.

Κοντολογίς, μπορώ να προσφέρω ό,τι κι εσύ, φτάνει να μου δώσεις τα εφόδια και την ευκαιρία….

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Επόμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον Ε-65