Ειδήσεις

Εκδηλώσεις του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας το μήνα Μάρτιο


Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του το 5ο Γυμνάσιο για το μήνα Μάρτιο πραγματοποίησε τα εξής: Η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας (bullying), βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια, με μια εκστρατεία ενημέρωσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.Toσχολείο μας συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια αυτή ενώνει τις δυνάμεις τουμε τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Έτσι, το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 4ης και 5ηςΜαρτίου όλοιοι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την κ. Γεωργίου Ελισσάβετ, ψυχολόγο από το σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού». Απαντήθηκαν ερωτήσεις, λύθηκαν απορίες και παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Μια σημαντική εμπειρία για δέκα μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ήταν η εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Θεοδωριδειο κεντρο-Οριζοντες». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Οι μαθητές/τριες με την υποστήριξη της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κ.  Καστρουνή Ζωής και με συνοδούς τιςκ. Ελευθερία Παππά και  κ. Μαρία Σπαή συμμετείχαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, καθώς μαζί με τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου έφτιαξαν αποκριάτικες κατασκευές και έδωσαν έτσι το δικό τους υποστηρικτικό μήνυμα στους νέους που βρίσκονταν εκεί. Ταυτόχρονα και οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας βίωσαν ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής και εθελοντικής προσφοράς.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ Τάξης πήραν μέρος σε  εκδήλωση με θέμα «Ζώα και Υγεία», στην οποία ομιλητής ήταν ο φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής της πόλης μας κ. Παππάς Ανδρέας. Μεταξύ πολλών  σημαντικών πληροφοριών μέσα από τη συζήτηση διαπιστώθηκε πως σε μια εποχή, όπου ο άνθρωπος έχει χάσει την επαφή του με τη φύση, η σχέση του με τα ζώα τον βοηθάει να αποκαταστήσει την σχέση του μαζί της, με τους συνανθρώπους του και με τον ίδιο τον εαυτό του. Τα ζώα γενικάθεωρούνται από πολλούς ως «οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου».Προσφέρουν στους ανθρώπους ανιδιοτελές ενδιαφέρον και μια αίσθηση συντροφικότητας.Αντίθετα, το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα μπορεί να είναι αντίστοιχο με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο. Έχει παρατηρηθεί ότι η κακοποίηση των ζώων συχνά συνδέεται με κακοποίηση απέναντι σε ανθρώπους. Επιπλέον, από εγκληματολογικές έρευνες προκύπτει ότι άτομα που διαπράττουν κατά συρροή εγκλήματα κατά της ζωής, έχουν συνήθως στο ιστορικό τους κακοποιήσει ζώα.

Το βράδυ της Πέμπτης 21Μαρτίου (Παγκόσμια ημέρα Ποίησης) με μοναδικές αποσκευές ένα ποίημα και ένα χαμόγελο, το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, διοργάνωσε βραδιά Ποίησης με θέμα «Ταξίδι… Ψυχής», σε φιλόξενο καφέ της πόλης μας. Στην εκδήλωση αυτή, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος, συμμετείχαν πολλοί μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επιλέγοντας ο καθένας τους νααπαγγείλειένα ποίημα που αγαπά δικό του ή άλλου ποιητή. Υπεύθυνος οργάνωσης της εκδήλωσης ήταν ο φιλόλογος κ. Βασίλης Αλεξίου.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου η σχολική μας μονάδα γιόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821 με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Ο υπεύθυνοςγια την εκδήλωση, εκπαιδευτικόςκ. Βασίλης Αλεξίου, καθοδήγησε και συντόνισε τις προσπάθειες και την προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι μέσα από κείμενα, ποιήματα, αλλά και με την προβολή σχετικών βίντεο, ζωντάνεψαν τους αγώνες του Έθνους μας για τις αξίες και τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης των λαών και της Εθνικής Ενότητας. Η χορωδία αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες με τη διεύθυνση της μουσικού κ.Νασέλου Φωτεινής πλημμύρισε την αίθουσα εκδηλώσεων με  ιστορικές μελωδίες και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Προηγούμενο άρθρο Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας
Επόμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ στην κορυφή Λουπάτα στα 2066μ.