Ειδήσεις

Εκδηλώσεις των μαθητών της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας & των σπουδαστών του ΙΕΚ ΟΑΕΔ


Στο Αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαίου 2019 κοινή εκδήλωση των Σχολών του ΟΑΕΔ Καρδίτσας με θέμα την ενημέρωση για το θεσμό της μαθητείας των ΕΠΑ.Σ.  και τη λειτουργία των ΙΕΚ καθώς και επίδειξη δεξιοτήτων από τους μαθητευόμενους και καταρτιζόμενους των Σχολών, παρουσία φορέων και επιχειρήσεων.

Οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ παρουσίασαν τις όμορφες δημιουργίες τους που επιμελήθηκαν κατά τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς με την βοήθεια των καθηγητών τους και μας εντυπωσίασαν!!

Η Δ/ντρια της ΕΠΑ.Σ Καρδίτσας κα Ευδοκία Ζώη ενημέρωσε τους φορείς και το κοινό σχετικά με το σύστημα Μαθητείας της Σχολής, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με πρακτική άσκηση δύο (2) ετών, αμειβόμενη με το ποσό των 21,78 ευρώ/ημέρα, σε επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με στόχο να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ώστε να καταστεί ευκολότερη στη συνέχεια η ένταξή του στην Αγορά Εργασίας, επίσης αναφέρθηκε στο επίδομα Σίτισης και Στέγασης που παίρνουν οι μαθητές απο απομακρυσμένες περιοχές. Τέλος επισήμανε ότι η απασχόληση των πρακτικά  ασκούμενων μαθητών αγγίζει το 90%.

Η Δ/ντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Καρδίτσας κα Ελευθερία Καρκαλέτση μεταξύ άλλων είπε: Ότι στα τμήματα του ΙΕΚ ΟΑΕΔ εγγράφονται απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ,  ΕΠΑ.Λ, ΕΠΛ ΤΕΕ Β΄ κύκλου και  ΣΕΚ.  Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι 5 συνολικά εξάμηνα, επιμερισμένη σε 4 εξάμηνα Θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και σε 1 εξάμηνο  Πρακτικής  Άσκησης και λαμβάνουν δίπλωμα επιπέδου 5 με πολλά επαγγελματικά δικαιώματα.

Στη συνέχεια οι φορείς χαιρέτησαν και έκαναν τις προτάσεις τους για θέσεις Πρακτικής Άσκησης τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, είδαν θετικά το θεσμό της Μαθητείας και τόνισαν ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και στη μείωση των ανέργων με την δημιουργία εξειδικευμένου προσωπικού. Τέλος δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργάζονται με τις Σχολές μας σε όλη την διάρκεια του Σχολικού Έτους.

Συγκεκριμένα: Παρευρέθηκαν οι κ. κ. Γ. Στεργιούλης και Κ. Βασιλείου, ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, ο κ. Κων/νος Παπαευθυμίου, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Ηλίας Γκιούρης, πρόεδρος και η κ. Σοφία Τσαβαλιά, γραμματέας του Συλλόγου Κομμωτών Καρδίτσας, ο κ. Α. Γκούρλας, πρόεδρος του Σωματείου συνεργείων αυτοκινήτων, η κ. Φένια Λέκκα, επιστημονική υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Καρδίτσας και η κ. Ελένη Αβδελίδη, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του Γραφείου Πρακτικής Ασκησης του ΔΙΕΚ Καρδίτσας, μαθητές, σπουδαστές, γονείς και εργοδότες.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό έκανε η κα Μαρία Ζαχαράκη, υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος
Επόμενο άρθρο Συνέδριο για την Ηθική τραπεζική από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και το FEBEA