Εκδηλώσεις των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας


Οκτώβρης μήνας, μήνας των μανιταριών για τους μυημένους και οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, καλούν τα μέλη τους για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε θεσσαλικό επίπεδο, αφού αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για απόδραση από τη σκληρή καθημερινότητα και ιδιαίτερα αυτή που βιώνουμε σήμερα. Η αρχή γίνεται με την Πανελλήνια Συνάντηση Μανιταρόφιλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στη λίμνη Πλαστήρα της ΠΕ Καρδίτσας, και συγκεκριμένα στα Δ.Δ.Νεοχωρίου και Καλυβίων Πεζούλας.

Στους βασικούς στόχους της εκδήλωσης είναι, μεταξύ άλλων, η οργάνωση της Μανιταροφιλίας σε πανελλήνιο επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί η δυνατότητα μιας ενιαίας και δυνατής φωνής για τα θέματα της μυτητοχλωρίδας στη χώρα μας. Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, που θα επηρεάσουν το μέλλον της μανιταροφιλίας, σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Απόγευμα: άφιξη και τακτοποίηση των επισκεπτών στους χώρους διαμονής.

Βράδυ: κοινό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείο ΝΕΥΡΟΣ το οποίο λειτουργεί στο Νεοχώρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09.00:  Συγκέντρωση στον Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου, ο οποίος λειτουργεί κάτω από τον οικισμό του χωρίου, προς την πλευρά της λίμνης, όπου θα δοθούν οδηγίες και πληροφορίες για την εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών.

12.00: Μετάβαση στο ξενοδοχείο ΚΑΖΑΡΜΑ, όπου θα παραδοθούν δείγματα των μανιταριών που συλλεχθούν, προκειμένου αυτά να ταυτοποιηθούν και να εκτεθούν για επιμόρφωση.

13.00: Κοινό γεύμα στον εστιατόριο ΑΓΝΑΝΤΙ, το οποίο λειτουργεί επίσης στο Νεοχώρι.

17.00: Μετάβαση στο ξενοδοχείο ΚΑΖΑΡΜΑ, το οποίο λειτουργεί πριν από τα Καλύβια Πεζούλας, δεξιά  του κεντρικού δρόμου, σε αίθουσα του οποίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την οργάνωση της Μανιταροφιλίας σε Πανελλήνιο επίπεδο.

19.30: Διάλεξη με θέμα τα άγρια μανιτάρια στην ίδια αίθουσα .

20.30: Διάλεξη με θέμα  “Κρασί και μανιτάρι ,προτάσεις για επιτυχημένη επιλογή”.

Αργά το βράδυ, θα δοθεί κοινό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου (με τιμή συμμετοχής 12 ευρώ, με έγκαιρη δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων, τηλ.6974.60.17.30), στο οποίο θα συμμετάσχουν μέλη του Συλλόγου Οινοφίλων Καρδίτσας και στο οποίο θα προσφερθούν  κρασιά οινοποιών της Θεσσαλίας. Η επιλογή διαμονής είναι ελεύθερη, καθώς λειτουργούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, στους υπευθύνους των οποίων θα πρέπει να αναφέρεται ο σκοπός της επίσκεψης για προσφορά καλύτερης τιμής.

 

 

ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ

Η επόμενη εκδήλωση των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας είναι η Γιορτή Μανιταριού Σκλήθρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή άγριων φαγώσιμων μανιταριών, αναγνώριση και έκθεση αυτών, θα δοθεί διάλεξη με θέμα “Η καλλιέργεια των μανιταριών” και τέλος θα προσφερθούν εδέσματα με βάση το μανιτάρι (πάντα καλλιεργημένο).

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

(Για περισσότερες πληροφορίες, Στέργιος Μίχος: 6974.60.17.30).

Προηγούμενο άρθρο Υποδοχή πρωτοετών σπουδαστών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας & το παράρτημα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έναρξη λειτουργίας της μικρής πισίνας του κολυμβητήριου του Δ.Ο.Π.Α.Κ.