Εκδηλώσεων συνέχεια από το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας


Συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις – επιδείξεις των μαθητών του Πολυφωνικού Ωδείου στο HotelThessalikonGrandμε τη λήξη του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων την περασμένη Τρίτη εμφανίστηκαν οι μαθητές των επιμέρους σχολών: Βιολιού, Κλασικής & Ηλεκτρικής Κιθάρας, Ηλεκτρικού Μπάσου, Ακουστικής κιθάρας  και Σαξοφώνου καθώς και του νεοσύστατου Τμήματος Προπαιδείας – BabyMozartτων καθηγητών  κ.κ. Έλλης Παποπούλου, Χρήστου Διαμαντή, Γιάννη Γρηγορίου, Γιώργου Διαμαντή, Χριστίνας Γρηγορίου και Ελευθερίας Χάρμπα.

Κατάμεστη η αίθουσα από τους γονείς και φίλους των παιδιών και φυσικά το πρόγραμμα ξεκίνησε μα τα μικρά παιδάκια (3 – 6 ετών) του τμήματος BabyMozart. Μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους κα Ελευθερία Χάρμπα παρουσίασαν τρία τραγουδάκια συνδυάζοντας το τραγούδι με την κίνηση και το χορό ! Μια πρωτοποριακή ιδέα των υπευθύνων του Πολυφωνικού Ωδείου που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και που όπως υποσχέθηκαν από τον Σεπτέμβη θα ‘εμπλουτιστεί’ με νέες ιδέες και  δράσεις που θα είναι τουλάχιστον … εντυπωσιακές !!!

Στη συνέχεια οι μαθητές Βιολιού μας ταξίδεψαν σε ‘κόσμους μαγικούς’  μιας και παρουσίασαν πρόγραμμα (συνοδεία πιάνου από τις κες Κορίνα  Νεστορίδου, Ελένη Γιαννοπούλου και τη μικρή Μέλανη Καστανή) από Heinz, Vivaldiκαι Paganiniέως Θεοδωράκη, Μαχαιρίτσα και άλλους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Οι μαθητές της Σχολής Κιθάρας πήραν τη σκυτάλη και συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά τόσο ατομικά όσο και σε μικρά ή και μεγαλύτερα σύνολα. Στην ίδια σκηνή κλασικές κιθάρες και ακουστικές και ηλεκτρικές δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα.

 

Τα Σαξόφωνα που ακολούθησαν, ατομικά και ντουέτα, ήταν πράγματι μελωδικότατα και απέδειξαν γιατί αυτό το όργανο μπορεί να «δέσει» πολύ εύκολα με τα και το πρόγραμμα έκλεισε το ίδιο εντυπωσιακά με το ξεκίνημα: με μια μεγάλη ορχήστρα από βιολιά, κιθάρες, φλάουτα, αρμόνια, πιάνο, σαξόφωνα ερμηνεύοντας έργα κλασικών συνθετών αλλά και ελληνικές & ξένες μελωδίες σε διασκευή και ενορχήστρωση του κ. Ηλία Παππά.

Και οι φετινές εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Ωδείου έλαβαν τέλος την Παρασκευή με τα Τμήματα Φωνητικής των κ.κ. Μαριάνθης – Ιππολύτης Κατσάρη και Μαρίας Μυλωνά στον πανέμορφο (και πάλι κατάμεστο) χώρο της πισίνας του ThessalikonGrand. Φανταστικές φωνές από τους σπουδαστές του Ωδείου συνοδεία ορχήστρας από τους κ.κ. Βασίλη Κολοβό, Χρήστο Διαμαντή, Μαρίνα Κρανιά και τον ταλαντούχο μαθητή Ηλία Παλαπέλα. Μια εξαιρετική βραδιά που όλοι απήλαυσαν και ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για τους υπεύθυνους του Ωδείου κα Κορίνα Νεστορίδου και κ. Ηλία Παππά  να ευχαριστήσουν καταρχήν τη δ/νση του Thessalikonκαι ιδίως τον κ. Κων/νο Λαγό για την άψογη φιλοξενία, τα παιδιά και τους γονείς τους για την άριστη συνεργασία που είχαν και αυτή τη χρονιά αφήνοντας στο τέλος τους καθηγητές του Ωδείου που με τη μεθοδική δουλειά τους κράτησαν το Ωδείο σε τόσο υψηλό επίπεδο !!!

 

Προηγούμενο άρθρο «Χτύπησαν» 100αρα οι παραβάσεις στα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο «Τάραξαν» τα νερά στο κολυμβητήριο του Βόλου τα δελφίνια του Κ.Ο.Κ.