Εκδρομή στην Ανάβρα Αλμυρού


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθέας στο καινούργιο ξεκίνημα που κάνει, διοργάνωσε επιμορφωτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην Ανάβρα Αλμυρού του νομού Μαγνησίας.

Η ορεινή Ανάβρα Μαγνησίας, είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χωριά της Ελλάδας, που κατάφερε τα τελευταία χρόνια, με τις παραγωγικές υποδομές που απέκτησε, να δώσει κίνητρα επιστροφής των νέων και συγκράτησης συνολικά των κατοίκων στον τόπο τους και αναπτυξιακή ώθηση στην τοπική οικονομία. Είναι μια αξιοθαύμαστη κοινότητα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων που την επισκέπτονται και παίρνουν ιδέες για το πώς μπορεί να οργανωθεί με άριστο τρόπο μια τοπική κοινωνία με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και τη συγκράτηση του πληθυσμού της, αλλά και να γίνει πόλος έλξης και θαυμασμού ενός ευρύτερου πληθυσμού που επισκέπτεται το χωριό.

Τα 50 περίπου μέλη και φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου Μαραθέας που επισκέφτηκαν την Ανάβρα, ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο και στη συνέχεια έκαναν περίπατο στους χώρους του βιολογικού πάρκου του χωριού.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθέας οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για το χωριό και όλη την περιοχή. Θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με άλλες εκδηλώσεις και κάθε τύπου παρεμβάσεις που είναι εφικτές για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Αρωγός του συλλόγου είναι και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαραθέας κ. Θωμάς Γρίβας, που ήταν και επικεφαλής της εκδρομής στην Ανάβρα Μαγνησίας.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου Μαραθέας, θέλει να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Παλαμά κ. Πατσιαλή για την παραχώρηση των λεωφορείων του δήμου, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή.

 

Προηγούμενο άρθρο Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας
Επόμενο άρθρο Κ.Π.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Περιβάλλον και πολιτισμός 2012 - «Παντέχνου πυρός σελας - λαμπερές ιστορίες φωτιάς»