Ειδήσεις

Εκδρομή της IPA στη Μονή Σπηλιάς


Για πέμπτη στη σειρά χρονιά η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών διοργάνωσε και πραγματοποίησε διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην  Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, στα μοναδικά βουνά της Αργιθέας. Η αναχώρηση των προσκυνητών,  μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έγινε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου από την Διεύθυνση Αστυνομίας  Καρδίτσας με προορισμό την Ιερά Μονή και με ενδιάμεσο σταθμό το Μουζάκι φτάσαμε στην Μονή, οδηγώντας τα οχήματα μας μέσα σε πυκνή ομίχλη και βροχή κατά διαστήματα, γεγονός που έκανε το τοπίο ακόμη πιο ειδυλλιακό.  Στο Μοναστήρι μας ανέμενε ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν είναι και Επίτιμο Μέλος της Τοπικής μας Διοίκησης.

Μετά το Εσπερινό, δειπνήσαμε στην Τράπεζα λιτά και νηστήσιμα λόγω της ημέρας και έπειτα όλη η παρέα των εκδρομέων, σε  μια ζεστή ατμόσφαιρα παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε, κουβέντιασε επί παντός επιστητού. Το μοναδικό περιβάλλον συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργίας κλίματος χαλαρότητας και ηρεμίας, μακριά από τα προβλήματα και την πίεση της καθημερινότητας.

Το βράδυ διαμείναμε στον ξενώνα της Ιεράς Μονής και το πρωί παρακολουθήσαμε με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία, μαζί με πολλούς άλλους επισκέπτες που ταξίδεψαν αυθημερόν. Έπειτα νωρίς το απόγευμα και μετά το μεσημεριανό γεύμα, ανταλλάξαμε ευχές με τον Ηγούμενο Νεκτάριο και τους άλλους φίλους μας και αναχωρήσαμε για την επιστροφή στην πόλη.

 

Servo per amikeco

Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια