Ειδήσεις

Εκδρομή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο Γύθειο


Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή (από 27/4/17 έως 30/4/17),  πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στα πλαίσια προγράμματος e-twinning με τίτλο : «Μουσικοί Δρόμοι…..» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Τόπος προορισμού και διαμονής ήταν το Γύθειο από όπου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Δεσποτάτο του Μυστρά, την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς καθώς και  το Ναύπλιο με το κάστρο του Παλαμηδίου. Στη διάρκεια της εκδρομής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης  όπου οι μαθητές των δύο μουσικών σχολείων έδωσαν κοινή συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, συμπράττοντας μουσικά και ενισχύοντας την αλληλεπίδραση, την ανάληψη πρωτοβουλιών  και την κοινωνική μάθηση που αποτελούν δεξιότητες στην καλλιέργεια των  οποίων  το πρόγραμμα στοχεύει.

Οι «Μουσικοί Δρόμοι…» είναι ένα φιλόδοξο e-twinning πρόγραμμα σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία ενός δικτύου Μουσικών Σχολείων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί κ.  Καραγιάννη Γεωργία και  κ. Ηλίας Παππάς οι οποίοι μαζί με τον Δ/ντή του σχολείου κ. Σωτήρη Ριζά και την εκπαιδευτικό κ. Βέλιου Βασιλική ήταν οι συνοδοί των παιδιών στην μουσική αυτή διαδρομή.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Ταξιδευτές σε δυο ευθείες στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κλειστή η μπάρα στην κεντρική πλατεία Παλαμά