Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, το εσπέρας, παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρικό εσπερινό, που θα τελεστεί στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρδίτσης (ενορίας Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης).

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Ικονίου.

Κατόπιν, θα μεταβεί στην Κέρκυρα προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις, επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, εορτή του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, παραμονή της εορτής του μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρικό εσπερινό, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Καρδίτσης.

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του αγίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.

* * *

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Παρασκευή, το εσπέρας, παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρικό εσπερινό, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχολουρίου.

Ανήμερα της εορτής, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων.

Το εσπέρας του Σαββάτου, παραμονή της εορτής του αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Παλαμά (παρεκκλήσιο ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Παλαμά).

Την Κυριακή, ανήμερα της εορτής του αγίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

* * *

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Παρασκευή, το εσπέρας, θα τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό και θα ομιλήσει στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ιτέας.

Το Σάββατο, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχολουρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Κυριακή, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Παλαμά (παρεκκλήσιο ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Παλαμά).

Την αυτή ημέρα και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελέσει τον αγιασμό επί τη ενάρξει των εσπερινών ομιλιών που πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

* * *

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Κατατακτήριες εξετάσεις και εκδηλώσεις από το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στήνει κάλπες ο Ορειβατικός, Χιονοδρομικός Όμιλος