Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δαφνοσπηλιάς, επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Επισκόπου Ακραγαντίνων, όπου και φυλάσσεται η τιμία κάρα του αγίου.

Το εσπέρας της Κυριακής και ώρα 6:00΄ μ.μ., στα πλαίσια των καθιερωμένων εσπερινών κηρυγμάτων θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης (προηγείται ιερά παράκληση).

Ακολούθως και ώρα 8:00΄ μ.μ., θα μεταβεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλεώς μας, όπου και θα τελέσει τον Αγιασμό της ομάδος «Ολυμπιακός Καρδίτσας».

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄ μ.μ., παραμονή της εορτής της μεγαλομάρτυρος αγίας Αικατερίνης, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης (ιερό παρεκκλήσιο ενορίας Αγίας Παρασκευής) Καρδίτσης.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης (ιερό παρεκκλήσιο ενορίας Γραμματικού).

***

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

***

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Κυριακή, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Μοσχολουρίου. Κατόπιν θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό                      Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης όπου και θα τελέσει την δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση επί τη εορτή της Εθνικής Αντιστάσεως.

***

 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελέσει την Ιερά  Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά και θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει  στην πανηγυρική Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης (ιερό παρεκκλήσιο ενορίας Αγίας Παρασκευής) Καρδίτσης.

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα Δ.Σ. Σοφάδων για ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες
Επόμενο άρθρο Ο Χρ. Γρούτσος νικητής στο πρωτάθλημα Τάβλι