Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Δ. Αγίας Παρασκευής. Ακολούθως και ώρα 11:00΄ π.μ., θα τελέσει, παρουσία των αρχών της περιοχής, τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου εκκλησιαστικών αμφίων και αντικειμένων στο κτίριο ιδιοκτησίας του ως άνω Ενοριακού Ιερού Ναού. Τα εκθέματα είναι ευγενής προσφορά του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Γούλα, κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωρίο της Αγίας Παρασκευής.

Το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην πόλη της Κορίνθου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και πολιούχου Αυτής Αποστόλου Παύλου.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Ενδόξων Δώδεκα Αποστόλων, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πύργου Ιθώμης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, την Κυριακή, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεζούλας.

Την Δευτέρα, ανήμερα της εορτής των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αγναντερού.

Την Τρίτη, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινης Εκκλησιάς Καρδίτσης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζει το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ομιλία Λάππα στη Βουλή για την Ιθαγένεια