Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, το εσπέρας, και ώρα 5:30΄ μ.μ., θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεστεί, επί τη αναμνήσει της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αμπελιάς Φαρσάλων.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄ μ.μ., θα τελέσει την ιερά ακολουθία του Αγιασμού, επί τη ενάρξει της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων της Ιερά Μητροπόλεώς μας, στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Την ίδια ημέρα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι, στον Ιερὸ Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, μέχρι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα ευρίσκεται η τιμία Κάρα του εν αγίοις Πατρός ημων Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από 7:00΄π.μ. εως 10:00΄ μ.μ. και θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και όλες οι ιερές Ακολουθίες.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 4:30΄μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Ε κ τ η ς Ι ε ρ ά ς Μ η τ ρ ο π ό λ ε ω ς

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας
Επόμενο άρθρο 70 θέματα στο Δ.Σ. Καρδίτσας