Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, θα μεταβεί στα Τρίκαλα, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, παραμονή της εορτής του αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, θα συγχοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του νέου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ανήμερα της εορτής, θα συμμετάσχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, θα μεταβεί στη νήσο της Ύδρας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, επί τη ιερά μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μυρίνης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄ μ.μ., θα πραγματοποιήσει την πρώτη ομιλία του στα πλαίσια των καθιερωμένων εσπερινών κηρυγμάτων του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης (προηγείται ιερά παράκληση, ώρα 5:30΄ μ.μ.)

* * *

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Πέμπτη, το εσπέρας, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Σπυρίδωνος και Ιωάννου Χρυσοστόμου Καρδίτσης.

Την Παρασκευή, το εσπέρας, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης, επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων του εν λόγω Ιερού Ναού.

* * *

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Παρασκευή, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Σπυρίδωνος και Ιωάννου Χρυσοστόμου Καρδίτσης.

Την Κυριακή, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄ μ.μ., θα τελέσει την ιερά παράκληση και θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

* * *

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση για την αντιμετώπιση της διογκούμενης ανεργίας των νέων
Επόμενο άρθρο O Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική κινητοποίηση