Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου το εσπέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

***

Την Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου 2016, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γελάνθης.

Ακολούθως και ώρα 11:00΄π.μ., θα τελέσει Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυροματίου παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

***

Την Τρίτη 3 Μαίου 2016, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, θα χοροστατήσει στον Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ναρθάκι Φαρσάλων.

***

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά και θα προεξάρχει της λιτανείας.

***

Την Τετάρτη εσπέρας και την Πέμπτη το πρωί, 4 και 5 Μαΐου 2016, θα συμμετάσχει των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ιερά μνήμη του Αγίου οσιομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού στην ομώνυμη Ιερά Μονή του στην Νέα Μάκρη Αττικής.

***

Την Πέμπτη το εσπέρας 5 Μαΐου 2016, παραμονή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

***

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, ανήμερα της θεομητορικής εορτής, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, επί τη μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και της Οσίας Ξενίας, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρποχωρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Πανθεσσαλική Αντίδραση των Αστυνομικών κατά τις δηλώσεις Κούγια
Επόμενο άρθρο Ευχές της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης “Βασ. Τσιτσάνης“