Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο προ της Πεντηκοστής 18 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:00΄ μ.μ., θα κομίσει την νέα λειψανοθήκη με απότμημα προϋπάρχοντος λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Καρποχώρι. Η νέα λειψανοθήκη αποτελεί προσφορά της ευλαβούς δωρητρίας κ. Kristina Milana, κατόπιν ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ακολούθως, θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον προειρημένο Ιερό Ναό.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 19 Ιουνίου 2016, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα τελέσει τον Εσπερινό της Γονυκλισίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 20 και 21 Ιουνίου 2016, θα βρίσκεται στην πόλη της Έδεσσας κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής της Πεντηκοστής και ώρα 7:30΄ μ.μ., θα τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καρδίτσης (παρεκκλήσιον του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής).

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και ώρα 7:30΄ π.μ., θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ανάβρας (παρεκκλήσιον του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου).

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Νέος Πρόεδρος στο Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου
Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινή γιορτή στον Α΄& Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Δ. Καρδίτσας