Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, το εσπέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., παραμονή της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό και θα ομιλήσει στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φαναρίου.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην πόλη της Καστοριάς προσκομίζοντας την τιμία κάρα του Αγίου Στυλιανού, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικάνορος του θαυματουργού.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καταφυγίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 6 Αυγούστου, ανήμερα της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Νεράιδας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, το εσπέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις εγκαταστάσεις των νεανικών κατασκηνώσεων Κερασέας.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλυβίων Πεζούλας.

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κρυονερίου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον πρόξενο της Τουρκίας
Επόμενο άρθρο Φώτης Τσέλιος : Η ανικανότητα κι η αδιαφορία…καλά κρατούν