Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, θα μεταβεί στην πόλη της Κατερίνης για να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ανακομιδή των λειψάνων του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα παρευρεθεί στην σύναξη των Κατηχητών της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα τελέσει την ιερά Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των λειψάνων του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

***

Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσα στη συνεχή πνευματική και ποιμαντική της μέριμνα για τη σωστή και ολοκληρωμένη γνώση του πιστού λαού στα θέματα της πίστεώς μας προγραμματίζει την έναρξη των εσπερινών κηρυγμάτων:

α) Στην πόλη της Καρδίτσας (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) θα ομιλεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος κάθε Κυριακή απόγευμα, στις 6:00΄μ.μ., με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον». Θα προηγείται ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Έναρξη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.

β) Στην πόλη των Φαρσάλων (Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής) θα ομιλεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον» και άλλοι ομιλητές κάθε Πέμπτη απόγευμα, στις 6:00΄μ.μ. Θα προηγείται ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Έναρξη την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Ενωτική Κίνηση Εκπ/κών : Για το πραξικόπημα της επίπληξης
Επόμενο άρθρο Η θαυματουργός εικόνας της Παναγίας Σπηλιώτισσας στην Αστυνομία Καρδίτσας