Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων την 18η Δεκεμβρίου ε.ε., ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00΄π.μ., θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη εορτοαγορά στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Αγοράς της πόλεώς μας. Το εορταστικό κλίμα της επικείμενης εκδηλώσεως θα πλαισιωθεί από την παιδική χορωδία μας, ἡ ὁποία θὰ τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα ψάλλει επίκαιρους ύμνους.

Σκοπός της χριστουγεννιάτικης εορτοαγοράς είναι να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια και ειδικά τα παιδιά, για τα οποία άλλωστε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, και να ανταλλάξουμε χαμόγελα και ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, να ενισχύσουμε την φιλότιμη προσπάθεια τοῦ Γραφείου Νεότητος καὶ κυρίως να ενδυναμώσουμε την πρωτοβουλία της σίτισης των απόρων μαθητών και μαθητριών των Σχολικών Μονάδων της Καρδίτσας, οἱ οποίοι ήδη δέχονται την βοήθειά μας. Όλα τα έσοδα λοιπόν που θα συγκεντρωθούν μετά το πέρας της εορτοαγοράς θα διαχειριστούν από το Γραφείο Νεότητος για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.

Ἀκόμη, γίνεται γνωστό ότι την προσεχή Κυριακὴ 18 Δεκεμβρίου 2016 καὶ ὥρα 6:00΄ μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, θὰ τελεσθεί η ιερά ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο τῶν Χριστουγέννων).

Είναι ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού που ψαλόταν στο Ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως και θα είναι ευκαιρία για όλους μας να γνωρίσουμε την ακολουθία αυτή και να προετοιμασθούμε πνευματικά για την έλευση της Μεγάλης αυτής εορτής της πίστεώς μας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Άγιος Φιλούμενος: Η ασκητική ζωή αντίδραση στην απάθεια - Του πρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Λίμνης Πλαστήρα