Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (μετόχιο Ιεράς Μονής Κορώνης), όπου θα τελέσει ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 11:00΄π.μ., θα πραγματοποιήσει το μάθημα της Υμνολογίας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Την 16ην Απριλίου ε.ε. συμπληρώνεται ένα έτος από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ, του ανυστάκτου και ακαμάτου εργάτου της Εκκλησίας και του Ευαγγελίου.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, η Ιερά Μητρόπολή μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ.

Μετά το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, για να τιμηθεί ο μεταστάς Επίσκοπος από πνευματικά του παιδιά, μαθητές και συμμαθητές του στον χώρο της Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Συνέδριο με θέμα: Η Αγορά Ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου