Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο Ιερό Προσκύνημα του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη στα Βούναινα θα πραγματοποιηθεί η 1η Σύναξη Ορθοδόξων Ελλήνων και Σλάβων.

Ως εκ τούτου, το πρωί θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νευροκοπίου (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα ψάλλουν οι χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νευροκοπίου Βουλγαρίας και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

***

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη μετακομιδή του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Αρσενίου του εκ Καλογριανών και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογριανών.

Ο Άγιος Αρσένιος γεννήθηκε στο χωριό Καλογριανά Καρδίτσης, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στην χορεία των τοπικών μας Αγίων.

***

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα προεξάρχει της Ιεράς Αγρυπνίας, επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 18 Ιουνίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 18 Ιουνίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου των κατασκηνώσεων της ‘‘Χριστιανικής Αγωγής’’.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 9:00΄μ.μ., θα τελέσει την Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσική Εκδήλωση με τίτλο Τ' αστέρι του βοριά
Επόμενο άρθρο Εγγραφές στα ΕΠΑΛ της Καρδίτσας