Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού κατά την οποία θα ψάλλει ο χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα προβεί στην εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Βακούλα.

Ακολούθως, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του «Σπιτιού Αγάπης» Σοφάδων, όπου θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της λειτουργίας του.

Η Ιερά Μητρόπολή μας, μέσα στη συνεχή πνευματική και ποιμαντική της μέριμνα για τη σωστή και ολοκληρωμένη γνώση του πιστού Χριστιανού στα θέματα της πίστεώς μας, προγραμματίζει την έναρξη των εσπερινών κηρυγμάτων.

Ως εκ τούτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής 22 Οκτωβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Από τούδε και στο εξής, κάθε Κυριακή εσπέρας, θα πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της λειτουργίας του «Σπιτιού Αγάπης» Παλαμά.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 11:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της λειτουργίας του «Σπιτιού Αγάπης» Φαρσάλων.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης