Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού, θα κομίσει απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης, το οποίο προσέφερε μόνιμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτή μας κ. Τιμόθεο και στην ως άνω ενορία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, θα ομιλήσει και θα προστεί της Λιτανείας της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ανήμερα της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ., θα κομίσει ιερό λείψανο του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων και θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει το εσπερινό του κήρυγμα για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Πέμπτη εσπέρας πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Ναό και κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Στη συνέχεια και ώρα 8:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της Συνάξεως Νέων, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και ώρα 8:00΄μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, αρχίζοντας με την ακολουθία του Αποδείπνου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Νεκταρίου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Παλαμά.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Αγίου Νεκταρίου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού