Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 5:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, το οποίο θα κομίσει ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Οικονόμου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρποχωρίου, όπου φυλάσσεται το ιερό Λείψανο.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα πραγματοποιήσει το εσπερινό του κήρυγμα για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Πέμπτη εσπέρας πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Ναό και κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην πόλη της Λάρισας, όπου θα τελέσει ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Κυρίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων και θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τ.Κ. Γεφυρίων.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας