Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα τελέσει την ιερά ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά το πέρας αυτής και ώρα 12:00΄μ., θα μεταβεί στην αναρρυθμιστική λίμνη Καρδίτσης, προκειμένου να ευλογήσει τα ύδατα και να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή της συνάξεως του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δ.Δ. Φαναρίου.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Δ.Δ. Σταυρού Φαρσάλων.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Μνημείο του υποσμηναγού Νικολάου Θεοδώρου, ο οποίος στις 8 Ιανουαρίου του 1976, ενώ επρόκειτο να συντριβεί το αεροσκάφος του και μπορούσε να εκτιναχθεί και να σωθεί, βλέποντας τον οικισμό στο Σταυρό Φαρσάλων και το σχολείο και τον κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων προτίμησε να μείνει στο αεροσκάφος και να το οδηγήσει, θυσιάζοντας τη ζωή του, για να μην πέσει μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Εκεί θα τελέσει επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του υποσμηναγού και θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλε

Προηγούμενο άρθρο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας: Επαινετή προσφορά
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις του Κέντρου Γυναικών για πρόγραμμα που υλοποιεί