Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή Β΄ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά) 4 Μαρτίου 2018, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δ.Δ. Νεοχωρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Κυριακή εσπέρας, πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου, θα μεταβεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στα Μελισσιάτικα Βόλου, όπου θα μετάσχει στις εργασίες της ημερίδας με θέμα: «Ταυτότητα Φύλου. Απαντήσεις σε ερωτήματα.», που διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας του Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Β΄ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά) 4 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ.Δ. Μεσενικόλα.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄μ.μ., θα προστεί στην ακολουθία του Γ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει με θέμα: «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και η ησυχαστική παράδοση» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων με τον Β. Τσιάκο
Επόμενο άρθρο Διδακτική επίσκεψη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας