Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30΄μ.μ., παραμονή της θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ευλαβεστάτου Διακόνου π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντά.

Ακολούθως και ώρα 11:00΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια και ώρα 12΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα πραγματοποιήσει το τελευταίο τακτικό του εσπερινό κήρυγμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Την Κυριακή 25 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της επισήμου Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Στη συνέχεια και ώρα 12΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας στην Ιταλία
Επόμενο άρθρο Δρόμοι κοινοί και παράλληλοι στο 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας