Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30΄μ.μ., παραμονή της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, θα υποδεχθεί την ιερά εικόνα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στον αύλειο χώρο του ομωνύμου Ιερού Ναού Δ.Δ. Αρτεσιανού.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει.

***

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης θα τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Αρχιερέων κυρών Κυρίλλου Α΄ Καρμπαλιώτου και Κυρίλλου Β΄ Χριστάκη στους τάφους των.

Ακολούθως και ώρα 10:00΄π.μ., θα προστεί της ονομασίας των νέων Δεκανέων Στρατονομίας και Σμηνιτών Αερονομίας στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας (ΚΕΣΝ) Δ.Δ. Ρούσου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, θα μεταβεί στην Κηφισιά προκειμένου να μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου Κηφισίας, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

***

Από το Σάββατο 9 μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουνίου, θα βρίσκεται επικεφαλής ομάδας προσκυνητών Κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Συμφερούπολη Κριμαίας. Η προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνεται από την Ιερά μας Μητρόπολη, κυρίως για την εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του ιατρού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δ.Δ. Τρυγόνος.

Προηγούμενο άρθρο Ο έρωτας μέσα από το δημοτικό τραγούδι
Επόμενο άρθρο Τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών