Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 4:30’, θα ευλογήσει και θα κόψει την βασιλόπιτα των Κατηχητών της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 στην Καρδίτσα.

Στη συνέχεια, θα παραστεί στο Β΄ Σεμινάριο Κατηχητών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η κ. Δήμητρα Κούκουρα, Καθηγήτρια Ομιλητικής του Tμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία και θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Ορθόδοξη μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο».

Στις 6:00΄μ.μ., επί τη συνάξει των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγόριου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Ελληνικής Παιδείας, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Δήμητρα Κούκουρα, Καθηγήτρια Ομιλητικής του Tμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Οι τρεις Ιεράρχες και η πρόσληψη του μηνύματος του Ευαγγελίου».

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα δεξιωθεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και φροντιστές εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για το έργο το οποίο επιτελούν, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μας για το έργο που επιτέλεσαν, για την μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου.

Προηγούμενο άρθρο Ορισμός Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Μετεώρων
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: 3ο Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας